EXEMPEL 1

Lisa bor i Nyland och önskade en fototavla på sin vägg. Hon hade sett mina gallerier på mina sidor och blev förtjust i ett abstrakt foto som hade ID-numret “Porvoo_2799”. Hon visste på vilket ställe hon skulle hänga tavlan och tänkte att en 60cm bred tavla skulle vara passlig. Hon skickade en förfrågan med Contact formuläret på en fototavla med vit ram av aluminium eller trä. På basen av förfrågan skickade jag henne en offert med epost. Jag föreslog en fototavla med naturvit paspatur i storlekskategori 47cm. Jag föreslog också att den egentliga bilden skulle vara lite mindre än öppningen på paspaturen. Så gör man ofta och det ser bra ut. Med beaktande av sidoförhållandet på bilden kunde jag uppskatta tavlans storlek. Öppningen på passepartouten skulle vara 31,5x47cm, den egentliga bilden några cm mindre och tavlans yttermått skulle vara ca. 42,5x57cm.

EXEMPEL 2

Då det på samma ställe skulle rymmas en fototavla med lite större bildyta gav jag som altarnativ en offert på en tavla med aluminium komposit. Tavlan kunde då vara av storlekskategori 60cm. Med beaktande av sidoförhållandet på fotot skulle tavlans storlek bli ca. 60x40cm.

BESTÄLLNING

Lisa behöll tanken på en tavla med ram, tackade för personlig betjäning och beställde tavlan. Jag lovade signera den och skickade henne en räkning per epost. Då hon i alla fall hade ett ärende till stan kom vi överens om att hon själv avhämtar tavlan från affären. Arbetet görs yrkesmässig för hand och för leveranstiden uppskattade jag mellan en till två veckor.

KOM OCKSÅ IHÅG

  • de andra storlekskategorierna: 31.5cm, 47cm, 60cm, 70cm och 90cm
  • fråga efter frakt till din hemort
  • ge en tavla som gåva åt din vän
TILLBAKA TILL BUTIKEN